13/04/2022 14/04/2022 Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Στην τακτική συνεδρίασή της, στις 13.04.22, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρούσες κ. Ναούμ, αποφάσισε να χειροτονηθεί τιτουλάριος Επίσκοπος Γλαβινίτσης, ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσακίροφ, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου της Ρίλας, ως βοηθός του Μητροπολίτη Ρούσε. Το όνομα στον Αρχιμ. Μακάριο θα δοθεί...
13 Απριλίου, 2022 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 - 8:19

Εξελέγη νέος Επίσκοπος Γλαβινίτσης

Διαδώστε:
Εξελέγη νέος Επίσκοπος Γλαβινίτσης

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στην τακτική συνεδρίασή της, στις 13.04.22, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρούσες κ. Ναούμ, αποφάσισε να χειροτονηθεί τιτουλάριος Επίσκοπος Γλαβινίτσης, ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσακίροφ, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου της Ρίλας, ως βοηθός του Μητροπολίτη Ρούσε. Το όνομα στον Αρχιμ. Μακάριο θα δοθεί στις 21 Ιουνίου 2022, οπότε και θα καθοριστεί η ημερομηνία της επισκοπικής χειροτονίας.

Την παραπάνω απόφαση ψήφισαν: ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεγάλου Τυρνάβου Γρηγόριος, Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ, Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) Νικόλαος, Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιος, Βιδινίου Δανιήλ και Δοροστόλου Ιάκωβος.

«Κατά» της ως άνω απόφασης ψήφισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκόπιου Σεραφείμ.

Η ψηφοφορία διεξήχθη εν απουσία των: Μητροπολίτου Σλίβεν Ιωαννίκιου, Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά και Αυστραλίας Ιωσήφ, Πλέβεν Ιγνατίου και Στάρα Ζαγκόρας Κυπριανού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων