17/04/2022 17/04/2022 Τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και χθες το απόγευμα ο Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Έτσι, το Πατριαρχείο γιόρτασε τη μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα μετά την Ανάσταση του Λαζάρου, όταν οι παίδες των Εβραίων υποδέχθηκαν...
17 Απριλίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 13:14

Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και λιτανεία της Βαϊοφόρου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και λιτανεία της Βαϊοφόρου στα Ιεροσόλυμα

Τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και χθες το απόγευμα ο Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Έτσι, το Πατριαρχείο γιόρτασε τη μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα μετά την Ανάσταση του Λαζάρου, όταν οι παίδες των Εβραίων υποδέχθηκαν Αυτόν κράζοντες: «Ωσαννά τω Υιώ Δαυΐδ, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου μετά κλάδων, βαΐων και στρωννύντες τα ιμάτια αυτών».

Προς τιμήν και μνήμην του γεγονότος τούτου και προς δόξαν Κυρίου έλαβε χώραν «Παρρησία» στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, ήτοι Εσπερινός αφ’ Εσπέρας στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων και θεία Λειτουργία το πρωί, προεξάρχοντος και πάλι του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων Αυτώ των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, Λύδδης Δημητρίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ.Ἰωακείμ και Αγιοταφιτών Ιερομονάχων.

Μετά τη θεία Λειτουργία, σήμερα, ακολούθησε λιτανεία τρις πέριξ του Αγίου Τάφου και ανά τα Προσκυνήματα.

Του Εσπερινού χθες ακολούθησε η λιτανεία της Βαϊοφόρου από την Ιερά Μονή Βαϊφόρου Βηθσφαγής έως την Ιερά Μονή Αγίας Άννης Παλαιάς Πόλεως Ιερουσαλήμ.

Δείτε τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων