18/04/2022 18/04/2022 Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία προκειμένου να εορτάσει την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, η οποία τιμάται κατά την Κυριακή των Βαΐων. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ο οποίος ευλόγησε τα βάϊα τα οποία διανεμήθηκαν στους πιστούς....
18 Απριλίου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 13:52

Πλήθος πιστών στη Βαρσοβία συνέρρευσε να λάβει τα βάϊα

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη Βαρσοβία συνέρρευσε να λάβει τα βάϊα

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία προκειμένου να εορτάσει την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, η οποία τιμάται κατά την Κυριακή των Βαΐων.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ο οποίος ευλόγησε τα βάϊα τα οποία διανεμήθηκαν στους πιστούς.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε, κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη κ.κ. Σάββα, ο π. Δωρόθεο Σαβίτσκι ο οποίος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα και τους συμβολισμούς της εορτής.

“Αν, μιμούμενοι τον Χριστό, δεν γίνουμε θυσία στο θυσιαστήριο της σωτηρίας του κόσμου και δεν συμπορευθούμε στο σταυρό με τον Χριστό, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει. Θα κρίνει συνεχώς και θα μισεί. Μόνο ο σταυρός είναι ο δρόμος της σωτηρίας» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έξω από τον Καθεδρικό Ναό είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά από πιστούς προκειμένου να λάβουν τα βάϊα με τους ιερείς να εύχονται καλή Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων