11/04/2019 11/04/2019 Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η θρησκεία κατέχει μία εκ των πρωταρχικών θέσεων στην προεκλογική ατζέντα στην Ουκρανία, όπως διεφάνη και στην τηλεοπτική δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του σημερινού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο και του αντιπάλου του επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κ.  Βλαντιμίρ Ζέλενσκι.  “Κάθε άνθρωπος, κάθε Ουκρανός έχει τον δικό του δρόμο προς τον Θεό...
11 Απριλίου, 2019 - 12:19

Ποροσένκο: Κάθε Ουκρανός έχει τον δικό του δρόμο προς τον Θεό

Διαδώστε:
Ποροσένκο: Κάθε Ουκρανός έχει τον δικό του δρόμο προς τον Θεό

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η θρησκεία κατέχει μία εκ των πρωταρχικών θέσεων στην προεκλογική ατζέντα στην Ουκρανία, όπως διεφάνη και στην τηλεοπτική δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του σημερινού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο και του αντιπάλου του επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κ.  Βλαντιμίρ Ζέλενσκι. 

“Κάθε άνθρωπος, κάθε Ουκρανός έχει τον δικό του δρόμο προς τον Θεό και δεν μπορεί κανείς να του επιβάλλει σε ποια Εκκλησία θα πάει, σε ποιο ναό! Ο ίδιος θα πρέπει να το καταλάβει και τα το αποφασίσει” είπε στο debate o κ. Ποροσένκο και κάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο, αν εκλεγεί να σεβαστεί την επιθυμία των πιστών αν εκλεγεί στην Προεδρία της χώρα.

“Η Εκκλησία χρησιμεύει για να ενώσει τη χώρα” τόνισε στην εκπομπή “Freedom of Speech” στο τηλεοπτικό κανάλι ICTV .

“Το κύριο πράγμα είναι να μην πιέζετε, να μην καταλαμβάνετε ναούς. Μην προσπαθήσετε να κερδοσκοπήσετε με δάφνες” τόνισε και κάλεσε τον κ. Ζελένσκο να μην θέσει στο περιθώριο τον στρατό, τη γλώσσα και την Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων