21/04/2022 21/04/2022 Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς, την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Κατά την Μεγάλη Πέμπτη η Εκκλησία μας τελεί ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Κύριος τέλεσε ενώπιον των Μαθητών και Αποστόλων Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε την...
21 Απριλίου, 2022 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 14:35

Ο Μυστικός Δείπνος στην Μεσσαριά

Διαδώστε:
Ο Μυστικός Δείπνος στην Μεσσαριά

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς, την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί.

Κατά την Μεγάλη Πέμπτη η Εκκλησία μας τελεί ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Κύριος τέλεσε ενώπιον των Μαθητών και Αποστόλων Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε την ιερουργία των Φρικτών Μυστηρίων στους Αγίους Μαθητές και Αποστόλους Του, και δι’ αυτών σε όλους τους ανθρώπους, λέγοντας “τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν οσάκις γαρ αν εσθίητε τον άρτον τούτον και το ποτήριον τούτο πίνητε, τον εμόν θάνατον καταγγέλετε και την εμήν ανάστασιν ομολογείτε”

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Απόστολο της ημέρας ο οποίος εξηγεί με ποιον τρόπο πρέπει ο κάθε πιστός να μετέχει της Θείας Ευχαριστίας. Αυτός που μετανοεί και που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αμαρτίας, αυτός αξιώνεται να τραφεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς να αξιωθούν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρόν και την Σωτήριο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων