13/04/2019 13/04/2019 Του Κώστα Παναγόπουλου   Αυτός είχε το όνομα Δημήτριος, σημαιοφόρος στη μάχη στο Μανιάκι. Μόλις είδε ο Δημήτριος ότι γεμίζει το ταμπούρι από Τούρκους, σκέφτηκε να κάνει το χρέος του και να σώσει τη σημαία του οχυρώματος. Κατεβάζει ο Δημήτρης τη σημαία, τη σχίζει, κόβει το ξύλο, βάζει στο ζωνάρι του τον σταυρό της σημαίας....
13 Απριλίου, 2019 - 19:18

Ένας άγνωστος ήρωας Δημήτριος

Διαδώστε:
Ένας άγνωστος ήρωας Δημήτριος

Του Κώστα Παναγόπουλου

 

Αυτός είχε το όνομα Δημήτριος, σημαιοφόρος στη μάχη στο Μανιάκι. Μόλις είδε ο Δημήτριος ότι γεμίζει το ταμπούρι από Τούρκους, σκέφτηκε να κάνει το χρέος του και να σώσει τη σημαία του οχυρώματος.

Κατεβάζει ο Δημήτρης τη σημαία, τη σχίζει, κόβει το ξύλο, βάζει στο ζωνάρι του τον σταυρό της σημαίας. Βγάζει αμέσως το σπαθί του και τρέχει στο δίπλα ταμπούρι, εκεί που πολεμούσε ο Αρχηγός, ο Παπαφλέσσας. Τούρκοι παντού στου Παπαφλέσσα! Γιομάτο το ταμπούρι του Αρχηγού!

Φεύγει ο Δημήτριος σαν άνεμος κι έτσι μονάχος του τολμάει να σπάσει τις γραμμές του εχθρού, μήπως και σώσει τη σημαία! Πολεμάει, τρέχει, χτυπιέται και χτυπάει. Παλικαριά μεγάλη του Δημήτρη, γιατί είχε ο εχθρός μιλιούνια, που είχανε κυκλώσει τα πάντα.

Κι όμως, διεσώθη. Μαζί του η σημαία. Μαζί του ο σταυρός.

Ήτανε Χιώτης ο Δημήτριος και τα χρόνια μετά απ’ το Μανιάκι επιβίωνε κάπου στην Αθήνα. Ένας τίμιος και άγνωστος ήρωας που τον κάνει μνεία ο Φωτάκος στο έργο του «Βίος του Παπαφλέσσα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων