05/05/2022 05/05/2022 Οι παγκοσμίου φήμης επιστήμονες Lori Wong, Austin Nevin και Sarah Stanifors βρέθηκαν στη Γεωργία μετά από πρόσκληση του Πατριαρχείου, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αφού γνωρίσουν το έργο που έχει ήδη γίνει ως προς την αποκατάσταση των αγιογραφιών στην Ιερά Μονή Gelati, η οποία αποτελεί μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας. Μετά την επιτόπια παρατήρηση,...
05 Μαΐου, 2022 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 12:39

Ξένοι ειδικοί συμβουλεύουν το Πατριαρχείο Γεωργίας για τη Μονή Gelati

Διαδώστε:
Ξένοι ειδικοί συμβουλεύουν το Πατριαρχείο Γεωργίας για τη Μονή Gelati

Οι παγκοσμίου φήμης επιστήμονες Lori Wong, Austin Nevin και Sarah Stanifors βρέθηκαν στη Γεωργία μετά από πρόσκληση του Πατριαρχείου, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αφού γνωρίσουν το έργο που έχει ήδη γίνει ως προς την αποκατάσταση των αγιογραφιών στην Ιερά Μονή Gelati, η οποία αποτελεί μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.

Μετά την επιτόπια παρατήρηση, τους επιστήμονες φιλοξένησε ο Μητροπολίτης Σένακι και Τσχορότσκου, τοποτηρητής σύνθρονος του Πατριάρχη Γεωργίας, κ. Σιό. Ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι Θεόδωρος και ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι Ανδρέας παρέστησαν στη συνάντηση που έγινε στην Πατριαρχική κατοικία. Ο κ. Σιό ευχαρίστησε τους ξένους ειδικούς για το έργο τους, ενθυμούμενος τις γεωργιανές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Από την πλευρά τους, οι διεθνείς ειδικοί ευχαρίστησαν τον σύνθρονο Πατριάρχη και τους ιερείς για τη θερμή υποδοχή.

Η Lori Wong είναι συντηρήτρια έργων τέχνης και ειδικός σε έργα στο Τμήμα Κτιρίων και Μνημείων του Ινστιτούτου Συντήρησης Getty. Εργάζεται για την προστασία των μνημείων/τοποθεσιών πολιτιστικής κληρονομιάς και τη βελτίωση των προσεγγίσεων διατήρησης ή την ανάπτυξη τους στρατηγικά. Είναι μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής του ICOMOS και συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής ICOMOS για τη Μνημειακή Ζωγραφική.

Όσο για τον καθηγητή Austin, είναι συντηρητής έργων τέχνης και χημικός. Ο επιστήμονας είναι επικεφαλής του Τμήματος Συντήρησης στο Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτουά του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ο Austin Nevin είναι Αντιπρόεδρος του IIC στο International Institute for Historical and Art Conservation.

Η Sarah Stanifors είναι συντηρήτρια έργων ζωγραφικής και χημικός. Είναι πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διατήρηση της Ιστορίας και της Τέχνης (IIC). Είναι διευθύντρια του England Heritage Site, του Science Museum Group, του Hunter Museum στο Royal College of Surgeons, του Landmark Foundation και του Holst Foundation.

Οι ερευνητές επισκέφθηκαν το μοναστηριακό συγκρότημα Gelati από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου φέτος και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της παρατήρησής τους στο εγγύς μέλλον, είπαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων