29/05/2022 29/05/2022 Χθες το απόγευμα, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο προσκαλέσας αυτούς Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο ιερός Κλήρος και οι τοπικές αρχές υποδέχθηκαν την ιερά και περίπυστη Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», η οποία διεκομίσθη...
29 Μαΐου, 2022 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 9:12

Η Σύρος υποδέχθηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Διαδώστε:
Η Σύρος υποδέχθηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης»

Χθες το απόγευμα, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο προσκαλέσας αυτούς Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο ιερός Κλήρος και οι τοπικές αρχές υποδέχθηκαν την ιερά και περίπυστη Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», η οποία διεκομίσθη στη Σύρο, επί τη 86η Επετείω από της Ευρέσεως της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθως αναπέμφθηκε Δοξολογική Δέηση, μετά το πέρας της οποίας ομίλησε ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού υπογράμμισε το θαυμαστό και ευλογημένο γεγονός της παρουσίας στο κέντρο του Αιγαίου και των τριών εβληματικών Θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας, της Μεγαλόχαρης της Τήνου, της Εκατονταπυλιανής της Πάρου και της Παναγίας “Βουρλιωτίσσης»”, αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους στην Εικόνα της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η προσφυγούπολη Ερμούπολη υποδέχεται την πρόσφυγα “Μητέρα των Προσφύγων, τα μάτια της Οποίας πληγώθηκαν βλέποντας τις σφαγές και τους διωγμούς των παιδιών Της, η καρδιά Της μάτωσε από το θρήνο των εκτοπισμένων, τα χέρια Της πληγώθηκαν μεταφέροντας στον Υιό Της τις ψυχές των εκτελεσθέντων και τις προσευχές των ξεριζωμένων”.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα της θαυμαστής Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου 25 Μαΐου 1936 και στη μορφή του αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλαρέτου, ο οποίος συνέδεσε την Αρχιερατεία του με τον Ναό του Αγίου Δημητρίου και ετάφη στον περίβολό του (+1961), παρότρυνε όλους να μείνουν πιστοί στις πολυαιώνιες παραδόσεις του Γένους μας, για να μπορούν, με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, να αντιμετωπίζουν νικηφόρα κάθε κίνδυνο, απειλή και δυσκολία στην ατομική και συλλογική μας ζωή.

Κατακλείων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, για την παρουσία τους, και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και τον συνεφημέριο του Οικονόμο Λουκά Βασάλο, για την προετοιμασία και επιτυχή διοργάνωση των Εκδηλώσεων, και όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτό.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, προ του πέρατος της Ακολουθίας, αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, υπογράμμισε ότι το θαύμα των θαυμάτων είναι η Παναγία, η Οποία κυοφόρησε τον Αχώρητο Θεό, και έτσι συμφιλίωσε τον άνθρωπο με το Θεό,το πλάσμα, τον Πλαστουργό!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων