07/07/2022 07/07/2022 Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, διότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκονο Μαρίνο...
07 Ιουλίου, 2022 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 13:16

Πανήγυρη Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα

Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, διότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ περιφέρειας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ψυλλάκης, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σταθερότητα της πίστεως που κατείχε η Αγία Κυριακή και προέτρεψε να μείνουμε εδραίοι στην πίστη μας, όπως η Αγία. Τέλος ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Αγίας στην ζωή όλων μας. Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων