24/07/2022 24/07/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας στο κήρυγμά του για την Κυριακή ΣΤ΄Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, τόνισε ότι “κάθε μας πράξη, κάθε λέξη, σκέψη, πρέπει να είναι προϊόν, έκφραση της πνευματικής μας μεταμόρφωσης”. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Η πίστη των φίλων, των γονιών, των ιερέων για τα παιδιά τους, των Επισκόπων, των Πατριαρχών για την Εκκλησία τους,...
24 Ιουλίου, 2022 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2022 - 13:29

Πατριάρχης Σερβίας: Μόνο με ταπείνωση μπορούμε να γίνουμε αληθινά μέλη της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Μόνο με ταπείνωση μπορούμε να γίνουμε αληθινά μέλη της Εκκλησίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο κήρυγμά του για την Κυριακή ΣΤ΄Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, τόνισε ότι “κάθε μας πράξη, κάθε λέξη, σκέψη, πρέπει να είναι προϊόν, έκφραση της πνευματικής μας μεταμόρφωσης”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Η πίστη των φίλων, των γονιών, των ιερέων για τα παιδιά τους, των Επισκόπων, των Πατριαρχών για την Εκκλησία τους, αλλά και η πίστη όλων μας για όλους, για τους ιερείς, Επισκόπους και Πατριάρχες, φέρνει τον Κύριο πιο κοντά μας ώστε να έχει τη δυνατότητα να είναι ανάμεσά μας, να κάνει θαύματα, να θεραπεύει, να σώζει όλο τον κόσμο”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ.  Πορφύριος.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “κάθε μας πράξη, κάθε λέξη, σκέψη, πράξη πρέπει να είναι προϊόν, έκφραση της πνευματικής μας μεταμόρφωσης και αυτό σημαίνει προσευχές και νηστεία. Εάν η πίστη μας είναι ισχυρή, θα υπάρχει ισχυρή πνευματική και σωματική νηστεία και προσευχή, και τότε θα μεταμορφωθούμε ως κοινότητα”.

Επιπλέον ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι “μόνο με την ταπείνωση μπορούμε να γίνουμε αληθινά μέλη της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την Θεία Ευχαριστία όπου μέσω του άροτυ και του οίνου  ερχόμαστε σε κοινωνία με ολόκληρο τον κόσμο”.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων