02/08/2022 02/08/2022 Τον θεμέλιο λίθο του νέου ιερού ναού, που πρόκειται να ανεγερθεί στο Cornești του δήμου Ungheni στην Μολδαβία, καθαγίασε και τοποθέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος. Ο ναός θα αφιερωθεί στους Αγίους Αρσένιο και Νικόλαο.  Στην ακολουθία του αγιασμού, που τελέστηκε την Παρασκευή, παρέστησαν ο ηγούμενος της Μονής Κορνεστίου, ο δήμαρχος της πόλης και...
02 Αυγούστου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 11:28

Νέος Ιερός Ναός στην Αρχιεπισκοπή Κισινάου

Διαδώστε:
Νέος Ιερός Ναός στην Αρχιεπισκοπή Κισινάου

Τον θεμέλιο λίθο του νέου ιερού ναού, που πρόκειται να ανεγερθεί στο Cornești του δήμου Ungheni στην Μολδαβία, καθαγίασε και τοποθέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος. Ο ναός θα αφιερωθεί στους Αγίους Αρσένιο και Νικόλαο. 

Στην ακολουθία του αγιασμού, που τελέστηκε την Παρασκευή, παρέστησαν ο ηγούμενος της Μονής Κορνεστίου, ο δήμαρχος της πόλης και πολλοί κληρικοί και πιστοί.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πέτρος τόνισε την αναγκαιότητα της ομολογίας πίστεως μέσα από την ανέγερση ιερών ναών:

«Αν την εποχή της αθεϊστικής Σοβιετικής Ένωσης οι εκκλησίες γκρεμίστηκαν, έκλεισαν, μετατράπηκαν σε στάβλους ή αποθήκες. Τώρα εμείς, οι σημερινοί, έχουμε την ευθύνη να χτίσουμε νέες, για να ενισχύσουμε την πίστη και να μην στερούνται πλέον οι ευσεβείς άνθρωποι των Ιερών Μυστηρίων, αλλά να μετέχουν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Foto: Mitropolia Basarabiei

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων