07/08/2022 07/08/2022 Ο Ελληνισμός, η Ρωμιοσύνη, τιμά εφέτος με την άσβηστη μνήμη και την αδιάλειπτη προσευχή το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από τις φοβερές εκείνες στιγμές του Γένους. Στο πλαίσιο αυτό, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, το βράδυ της Τρίτης, 9ης Αυγούστου 2022, από τις 10.00 μ.μ. έως τις...
07 Αυγούστου, 2022 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 15:30

Ιερά Αγρυπνία για τους Μικρασιάτες Προγόνους στη Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για τους Μικρασιάτες Προγόνους στη Μητρόπολη Χίου

Ο Ελληνισμός, η Ρωμιοσύνη, τιμά εφέτος με την άσβηστη μνήμη και την αδιάλειπτη προσευχή το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από τις φοβερές εκείνες στιγμές του Γένους.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, το βράδυ της Τρίτης, 9ης Αυγούστου 2022, από τις 10.00 μ.μ. έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, «η αγρυπνία τελείται για όλους τους πατέρες μας, οι οποίοι από τα βάθη της αρχαιότητος μέχρι το 1922 κατοίκησαν στην Ιερή Μικρασιατική Γη.

Προσκαλούμε όλους τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, όλους τους Τοπικούς Άρχοντες, όλα τα Μικρασιατικά Σωματεία, όλους τους απογόνους των προσφύγων που έφθασαν στη Χίο τις μαρτυρικές εκείνες ημέρες και εν γένει όλο τον πιστό λαό να προσέλθει και να προσευχηθεί για «την γη της Ιωνίας, γη Ελληνική».

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την παραμονή του Σωτήρος, το χωριό Τρύπες της Χίου «αναστήθηκε» μέσα από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ομογενή Ιωάννη Μαλαφή, που επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής του.

Παρουσία των λιγοστών συγχωριανών του, της συζύγου του αλλά και των τριών παιδιών του, ο Ιωάννης Μαλαφής χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος είπε στους πιστούς ότι σήμερα είναι ημέρα Αναστάσεως για το χωριό της Βόρειας Χίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων