27/04/2019 27/04/2019 Κάθε χρόνο, μετά το πέρας της ακολουθίας της Ιεράς Αποκαθηλώσεως που γίνεται εντός του Καθολικού, τελείται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, η αναπαράσταση των παθών του Χριστού. Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού στο Πραιτώριο, η πορεία με τον...
27 Απριλίου, 2019 - 17:02

Αναπαράσταση των Παθών στη Μονή Τρικόρφου Φωκίδος

Διαδώστε:
Αναπαράσταση των Παθών στη Μονή Τρικόρφου Φωκίδος

Κάθε χρόνο, μετά το πέρας της ακολουθίας της Ιεράς Αποκαθηλώσεως που γίνεται εντός του Καθολικού, τελείται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, η αναπαράσταση των παθών του Χριστού.

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού στο Πραιτώριο, η πορεία με τον Σταυρό από το Πραιτώριο προς τον Γολγοθά, η Σταύρωση, η Αποκαθήλωση και η ταφή του σώματος του Χριστού.

Τα Ιεροσόλυμα ζωντανεύουν κάθε χρόνο στο Τρίκορφο Φωκίδος, μιας και είναι το πρώτο μοναστήρι όπου ξεκίνησαν να τελούνται οι αναπαραστάσεις κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, από την δεκαετία του 1990.

Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων