22/08/2022 22/08/2022 Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δεκαέξι και να τραυματιστούν είκοσι ένας άνθρωποι. Αναλυτικά, το...
22 Αυγούστου, 2022 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 18:00

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για το τροχαίο στην Τουρκία

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για το τροχαίο στην Τουρκία

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δεκαέξι και να τραυματιστούν είκοσι ένας άνθρωποι.

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας αναφέρει τα εξής:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Με θλίψη πληροφορήθηκα για το δυστύχημα στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα της τραγωδίας, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, υπέφεραν και υπέστησαν τραυματισμούς διαφορετικού βαθμού σοβαρότητας. Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Σας ζητώ να μεταφέρετε λόγο συμπαράστασης και στήριξης στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είθε ο ελεήμων Κύριος να παρηγορήσει τις καρδιές τους και να τους ενισχύσει στη δοκιμασία που τους συνέβη.

Με βαθιά συλλυπητήρια

+ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ»

 

 

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ένα ασθενοφόρο και ένα λεωφορείο, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο 20/8 ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιαντέπ.

Ο κυβερνήτης είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 15 νεκρούς «στο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο, μια ομάδα διάσωσης και ένα ασθενοφόρο στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γκαζιαντέπ και Νιζίπ».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα όχημα στο οποίο επέβαινε μια ομάδα δημοσιογράφων — οι οποίοι είχαν μεταβεί στον τόπο ενός ατυχήματος — χτυπήθηκαν μετωπικά από λεωφορείο που κινείτο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

Τέσσερις διασώστες, τρεις πυροσβέστες και δύο δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ilhas συγκαταλέγονται στους 16 νεκρούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο DHA δείχνουν το πίσω μέρος ενός μερικώς κατεστραμμένου ασθενοφόρου και ένα λεωφορείο που έχει ανατραπεί και το μπροστινό του μέρος να έχει καταστραφεί.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων