24/08/2022 24/08/2022 Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που διοργάνωσε  η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» στην πλατεία Αριστοτέλους. Ειδικότερα, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, δημιουργήθηκε υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα,...
24 Αυγούστου, 2022 - 14:49

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους και το ενδεχόμενο προσηλυτισμού

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους και το ενδεχόμενο προσηλυτισμού

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που διοργάνωσε  η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ειδικότερα, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, δημιουργήθηκε υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, συμμετείχαν στο τελετουργικό μάλιστα ένας από τους διοργανωτές φώναζε «Get out, get out» μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού. Μεταξύ άλλων θα κληθεί ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να καταθέσει σχετικά με το εάν έχει δοθεί άδεια για την εκδήλωση. Από την αστυνομία, σύμφωνα με το GRtimes σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα και ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν δόθηκε καμία άδεια

Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος ΟικονομικώνΜιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων.

Όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, η συγκεκριμένη «Εκκλησία» διενήργησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου. «Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου, στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων