31/08/2022 31/08/2022 Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της...
31 Αυγούστου, 2022 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 9:01

Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Διαδώστε:
Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδας, π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία των κατοίκων.

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων