30/04/2019 30/04/2019 Στη στενή χερσαία λωρίδα που χωρίζει τη λίμνη του Βουθρωτού με το Ιόνιο, απέναντι από την Κέρκυρα, πάνω σε μια γραφική ράχη, είναι χτισμένο το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Τσούκας ή Δέματος. Είναι από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της περιοχής των Αγίων Σαράντα.  Δεν σώζεται κάποια επιγραφή ή ιστορική πηγή για τον χρόνο κατασκευής του αλλά...
30 Απριλίου, 2019 - 13:50

Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Τσούκας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Τσούκας (ΦΩΤΟ)

Στη στενή χερσαία λωρίδα που χωρίζει τη λίμνη του Βουθρωτού με το Ιόνιο, απέναντι από την Κέρκυρα, πάνω σε μια γραφική ράχη, είναι χτισμένο το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Τσούκας ή Δέματος. Είναι από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της περιοχής των Αγίων Σαράντα.  Δεν σώζεται κάποια επιγραφή ή ιστορική πηγή για τον χρόνο κατασκευής του αλλά ο τρόπος δόμησης του ναού παραπέμπει στον 16ο με 17ο αιώνα. Την περίοδο της δικτατορίας (1940 – 1990) είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο. Ο Ναός σώθηκε γιατί χαρακτηρίστηκε μνημείο ενώ τα υπόλοιπα κτήρια γκρεμίστηκαν ή προσαρμόστηκαν για τις ανάγκες του στρατού. Πριν από 10 χρόνια ανακαινίστηκε πλήρως από την εκκλησία τα καλοκαίρια στεγάζει κατασκηνώσεις νέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αλβανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων