21/09/2022 21/09/2022 «Η Τουρκία συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και παραβιάζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η Τουρκία που ανέχεται την δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Αναφερόμενος...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 12:23

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία αντιστρέφει την πραγματικότητα

Διαδώστε:
Πλακιωτάκης: Η Τουρκία αντιστρέφει την πραγματικότητα

«Η Τουρκία συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και παραβιάζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η Τουρκία που ανέχεται την δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναφερόμενος στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ ο κ. Πλακιωτάκης διερωτήθηκε πόσους διακινητές έχει συλλάβει η Τουρκία και πόσα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών έχει συλλάβει.

«Ο υπουργός των Εξωτερικών έχει δώσει την πρέπουσα απάντηση και αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «η χώρα μας πράττει το αυτονόητο. Ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Η Τουρκία συστηματικά έργα υλοποιεί το μεταναστευτικό

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες για βιαιότητες και επαναπροωθήσεις από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι «αντί η Τουρκία να μας κατηγορεί για pushbacks στο Αιγαίο, αυτό που έχει αξία να αναφερθεί είναι ότι επιτέλους κάποιος πρέπει να ασχολήθεί με το push forward από την Τουρκία. Και όπως πρόσθεσε επί του θέματος ο υπουργός «η Τουρκία συστηματικά έργα υλοποιεί το μεταναστευτικό».

Σχολιάζοντας το θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος και τη δράση των διακινητών ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «τα κυκλώματα των διακινητών θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή δυστυχισμένων ανθρώπων και προφανώς η Τουρκία χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους ανθρώπους απλά για να επιτύχει γεωπολιτικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφερόμενος στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Είναι κάτι το οποίο το έχει επισημάνει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός. Έχουμε διαμορφώσει νέες διπλωματικές συμμαχίες, ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων