15/10/2022 15/10/2022 Τη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 , εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζεται ή σύναξης των Αγίων καταγόμενων από την παλαιά Κίο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Την παραμονή της εορτής στην Νέα Κίο Αργολίδας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της εορτής , τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον...
Ενορίες : Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης
15 Οκτωβρίου, 2022 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2022 - 21:52

H Nέα Κίος τιμά τους Αγίους από την Βιθυνία της Μικράς Ασίας

Διαδώστε:
H Nέα Κίος τιμά τους Αγίους από την Βιθυνία της Μικράς Ασίας

Τη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 , εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζεται ή σύναξης των Αγίων καταγόμενων από την παλαιά Κίο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας.

Την παραμονή της εορτής στην Νέα Κίο Αργολίδας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της εορτής , τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης ,ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου και του Ιερέα π .Ηλία Γάτσιου.

Η τοπική εκκλησία της Νέας Κίου τιμά σε κοινή ‘Ιερά Πανήγυρη , τον Οσιομάρτυρα και Ομολογητή ‘Ιγνάτιο, τον άγιο Ευστάθιο, επίσκοπο Κίου, τον Αθανάσιο μάρτυρα, καθώς και τον Οσιομάρτυρα Μακάριο .

‘Η ιερά Εικόνα των Αγίων φυλάσσεται στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Η ενορία της Νέας Κιου μαζί με τον δήμο Άργους- Μυκηνών τιμά τους θεοφόρους πατέρες της 7 Οικουμενικής Συνόδου που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας.

Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας.

Να σημειωθεί πως η Κίος της Μικράς Ασίας από τον 16 αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νικαίας και διατηρήθηκε ως την μικρασιατική καταστροφή.

Οι άγιοι Ευστάθιος και ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.

Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης κι ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου , Αναστάσιος Γεώργας

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων