20/10/2022 20/10/2022 Για το Λονδίνο αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Ο Πατριάρχης προσκύνησε, κατά το έθος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και προπέμφθηκε, κατά την τάξη, από την Πατριαρχική...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 17:29

Αναχώρησε για το Λονδίνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Αναχώρησε για το Λονδίνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Για το Λονδίνο αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ο Πατριάρχης προσκύνησε, κατά το έθος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και προπέμφθηκε, κατά την τάξη, από την Πατριαρχική Αυλή.

Αρχικά αύριο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Camden Town θα τελεστεί δοξολογία με αφορμή την άφιξη και την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το απόγευμα της ίδια ημέρα ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στη Battersea.

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπληρώνει 31 χρόνια από την εκλογή του στο θρόνο της Μητρός Εκκλησίας, θα προεξάρχει του συλλείτουργου που θα τελεστεί στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Essex όπου θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Σωφρονίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με νέους.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας. Το απόγευμα της Κυριακής ο Παναγιώτατος θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Το πρωί της Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

 

Φωτογραφία: Yani Kayakoparan

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων