22/10/2022 22/10/2022 Επίσκεψη στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας που εδρεύει στο Βελιγράδι Διογένης Βαλαβανίδης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά για τη Ρωσική καρδιά» που διεξάγεται το διάστημα 18-28 Οκτωβρίου στη Μόσχα. Ο κ. Βαλαβανίδης είχε συνάντηση...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2022 - 17:58

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας στο ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας στο ΤΕΕΣ

Επίσκεψη στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας που εδρεύει στο Βελιγράδι Διογένης Βαλαβανίδης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά για τη Ρωσική καρδιά» που διεξάγεται το διάστημα 18-28 Οκτωβρίου στη Μόσχα.

Ο κ. Βαλαβανίδης είχε συνάντηση με τον ασκώντα χρέη αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ. Επίσης παρέστη το στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων Αντρέι Χόσεφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαλαβανίδης αναφέρθηκε στους σκοπούς και το έργο του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας.

Από την πλευρά του ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ενημέρωσε τον κ. Βαλαβανίδη για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, οι οποίες αποβλέπουν στην αντιμετώπιση της αποχριστιανοποίησης και της διάδοσης της χριστιανοφοβίας.

Ακόμη οι δύο πλευρές συζήτησαν σε κλίμα αλληλοκατανόησης για τη σύγχρονη κατάσταση των διορθοδόξων σχέσεων, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης της αδελφικής συνεργασίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθυμίων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στις 18 Οκτωβρίου ο κ. Βαλαβανίδης παρέστη προσευχόμενος την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας. Την ίδια ημέρα παρέστη στην πανηγυρική τελετή ενάρξεως του φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά για τη Ρωσική καρδιά» στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών «Ο Άγιος Τύχων», όπου χθες, 21 Οκτωβρίου 2022. παρουσίασε εισήγηση στο πλαίσιο της μορφωτικής σειράς διαλέξεων, οι οποίες έχουν θέμα την Ρωσο-σερβική κληρονομιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων