24/10/2022 26/10/2022 Με τίτλο “Η επιστροφή του γραπτού”, άνοιξε τις πύλες του η 65η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της νόσου covid-19. Φέτος θα παρουσιαστούν περίπου 400 διαφορετικοί εκθέτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Επίτιμος καλεσμένος της Διεθνούς Έκθεσης είναι η Ρουμανία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στην έκθεση υπάρχουν και...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 10:27

Άνοιξε η 65η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Άνοιξε η 65η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι

Με τίτλο “Η επιστροφή του γραπτού”, άνοιξε τις πύλες του η 65η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της νόσου covid-19. Φέτος θα παρουσιαστούν περίπου 400 διαφορετικοί εκθέτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Επίτιμος καλεσμένος της Διεθνούς Έκθεσης είναι η Ρουμανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην έκθεση υπάρχουν και βιβλία από 30 Ρουμάνους συγγραφείς, καθώς και τα πιο διάσημα έργα μεταφρασμένα στα σερβικά που έχει να προσφέρει η Ρουμανία. Εκτός από τη Σερβία και τις χώρες της γύρω περιοχής, συμμετέχουν καλεσμένοι από την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, την Ελβετία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ινδία και την Πολωνία.

Το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης είναι σχεδιασμένο σε επτά ενότητες, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη σύγχρονη λογοτεχνία, την τρέχουσα θεωρητική και κριτική σκέψη, την επιμέλεια και την επίπλωση βιβλίων, καθώς και τη σχέση των σύγχρονων μέσων με το βιβλίο.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου, παραδοσιακά θα απονεμηθούν βραβεία και θα αξιολογηθεί η ετήσια εκδοτική παραγωγή σε διάφορες κατηγορίες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram.rs

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων