07/05/2019 07/05/2019 Φιλοξενείται η θαυματουργή και μυροβλύζουσα εικόνα Παναγίας Σεμιστρέλιας στον ομώνυμο Ναό του χωριού Αλεθρικού (Κύπρος), από τις 4 μέχρι τις 13 Μαΐου 2019. Η ονομασία της εν λόγω εικόνας, προέρχεται από την προφητεία του Συμεών του Θεοδόχου προς την Παναγία, την ημέρα της Υπαπαντής. Όπως διηγείται ο Ευαγγελιστής Λουκάς, κατά την ημέρα του σαραντισμού της Παναγίας...
07 Μαΐου, 2019 - 20:19

Η εικόνα της Παναγίας Σεμιστρέλιας στο Αλεθρικό της Κύπρου

Διαδώστε:
Η εικόνα της Παναγίας Σεμιστρέλιας στο Αλεθρικό της Κύπρου

Φιλοξενείται η θαυματουργή και μυροβλύζουσα εικόνα Παναγίας Σεμιστρέλιας στον ομώνυμο Ναό του χωριού Αλεθρικού (Κύπρος), από τις 4 μέχρι τις 13 Μαΐου 2019.

Η ονομασία της εν λόγω εικόνας, προέρχεται από την προφητεία του Συμεών του Θεοδόχου προς την Παναγία, την ημέρα της Υπαπαντής. Όπως διηγείται ο Ευαγγελιστής Λουκάς, κατά την ημέρα του σαραντισμού της Παναγίας στον Ναό της Ιερουσαλήμ ο προφήτης Συμεών απευθύνθηκε προς τη Θεοτόκο, λέγοντας: «Αυτός θα γίνει αιτία να καταστραφούν ή να σωθούν πολλοί Ισραηλίτες. Θα είναι σημείο αντιλεγόμενο, για να φανερωθούν οι πραγματικές διαθέσεις πολλών. Όσον αφορά εσένα, ο πόνος για το παιδί σου, θα διαπεράσει την καρδιά σου σαν ρομφαία», εννοώντας τον σταυρικό θάνατο του Χριστού και ταυτόχρονα και τον πόνο της Παναγίας.

Αυτός είναι ο λόγος που η εικόνα της Παναγίας Σεμιστρέλιας, απεικονίζεται με επτά ρομφαίες, που διαπερνούν την καρδία της Παναγίας.

Η Ανάσταση όμως του Χριστού, μετέτρεψε τον πόνο της Παναγίας και γενικά των χριστιανών, σε γλυκασμό και χαρά.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε με προεξάρχοντα Μητροπολίτη Τριμυθούντος κκ. Βαρνάβα στο προαύλιο του Ναού στις 4 Μαΐου και ακολούθησε εσπερινός με αρτοκλασία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εν λόγω Εκκλησία θα παραμένει ανοικτή από τις 7:30 π.μ. μέχρι 20:00 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων