08/05/2019 08/05/2019 Το Εργαστήρι Κοινωνικής Έρευνας της Θρησκείας και του Πολιτισμού του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, τιμητική εκδήλωση με θέμα: «Ανθρώπων διακονία: Τιμής χρέος προς τους ιερείς που στέκονται δίπλα στον άνθρωπο» στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θεολογικού λόγου και τέχνης του Τμήματος...
08 Μαΐου, 2019 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2019 - 21:22

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Ιερείς τίμησε το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Ιερείς τίμησε το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

Το Εργαστήρι Κοινωνικής Έρευνας της Θρησκείας και του Πολιτισμού του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, τιμητική εκδήλωση με θέμα: «Ανθρώπων διακονία: Τιμής χρέος προς τους ιερείς που στέκονται δίπλα στον άνθρωπο» στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θεολογικού λόγου και τέχνης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμό εκ μέρους των πρυτανικών αρχών από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Καθηγητή Θεόδωρο Γιαγκου. Τους τιμώμενους προσφώνησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής ο οποίος παρουσίασε και την ποιμαντική προσφορά τους από ακαδημαϊκούς δασκάλους. Τον Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο  Πλευράκη, υποστηρικτή των άγαμων μητέρων του «Ξενώνα Προστασίας Αγάμων Μητέρων» του Ιδρύματος «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νίκη Παπαγεωργίου , τον Πρωτοπρ. Αντώνιο Παπανικολάου δημιουργό στην Αθήνα της «Κιβωτού του Κόσμου» παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Τσιρωνης, τον Αρχιμ. Αθηναγόρα Λουκατάρη, εμπνευστή του «Φάρου του Κόσμου» στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Πέτρος Παναγιωτοπουλος, τέλος τον Αρχιμ. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, διάκονο των κρατουμένων της «Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων» στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων