04/11/2022 04/11/2022 Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών. Πρώτος σταθμός του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου ήταν η έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος και μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Κατά...
04 Νοεμβρίου, 2022 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2022 - 9:14

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών.

Πρώτος σταθμός του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου ήταν η έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος και μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνομιλίας που είχαν οι δύο πλευρές, θίχτηκαν θέματα της πανορθόδοξης ατζέντας και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ συζήτησαν την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Μακαριώτατος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ

Στη συνέχεια, στην έδρα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρέσβη στο Ισραήλ κ. Α. Βικτόροφ. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διεθνή κατάσταση, τη θέση των χριστιανών στους Αγίους Τόπους και τις δραστηριότητες της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ.

Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων