29/11/2022 29/11/2022 O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας με τη συνοδεία του έγινε σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 δεκτός σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο  Φανάρι. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική επικαιρότητα ενώ έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ Χρυσοστόμου Β’. Ο Μητροπολίτης Ταμασού ηγείται 70μελούς ομάδας...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 19:10

Συνάντηση Μητροπολίτη Ταμασού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Ταμασού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας με τη συνοδεία του έγινε σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 δεκτός σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο  Φανάρι.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική επικαιρότητα ενώ έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ Χρυσοστόμου Β’.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ηγείται 70μελούς ομάδας προσκυνητών στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέα  αλλά και του γεγονότος ότι ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει σε διάκονο μοναχό με το όνομα Βαρθολομαίος, αδελφό της Μονής Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος, κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συναντήθηκε και με Ελληνοαμερικανούς οφφικιάλους της Μητρός Εκκλησίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, Αρχιεπίσκοπο Βίσγοροντ κ. Αγαπητό, καθώς και άλλους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου.

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώνεται στις 30 Νοεμβρίου με την συμμετοχή της αντιπροσωπείας στη θρονική εορτή της μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων