13/05/2019 13/05/2019 Πρόσκληση  προς τον  πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς να παραστεί στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Σερβίας στην Ιερά Μονή της Ζίτσας, απηύθυνε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η πρόσκληση προκάλεσε την έντονη αντίδραση Ιεραρχών, που υποστηρίζουν ότι η παρουσία του στην Ιερά Σύνοδο συνιστά ανάμειξη της πολιτείας στα θέματα της...
13 Μαΐου, 2019 - 13:57

Πρόσκληση στον Σέρβο Πρόεδρο να παραστεί στην Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Πρόσκληση στον Σέρβο Πρόεδρο να παραστεί στην Ιερά Σύνοδο

Πρόσκληση  προς τον  πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς να παραστεί στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Σερβίας στην Ιερά Μονή της Ζίτσας, απηύθυνε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Η πρόσκληση προκάλεσε την έντονη αντίδραση Ιεραρχών, που υποστηρίζουν ότι η παρουσία του στην Ιερά Σύνοδο συνιστά ανάμειξη της πολιτείας στα θέματα της εκκλησίας, και τονίζουν ότι θα επιθυμούσαν η συνάντηση με τον κ. Βούσιτς να γίνει στο περιθώριο της συνόδου εντός του Πατριαρχικού Μεγάρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων