13/12/2022 13/12/2022 Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο,  από τις 6 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2022, 24 Ιάπωνες λυρικοί καλλιτέχνες, με επικεφαλής δύο μαέστρους από τη Ρουμανία, ερμήνευσαν ρουμανικά κάλαντα στην γενέτειρά τους,  τα ρουμανικά και ξεσήκωσαν το κοινό. Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Bellesalle Toranomon στο Τόκιο, παρουσία αντιπροσωπειών της Ρουμανικής Πρεσβείας και της Πρεσβείας...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 16:48

Τόκιο: Ιάπωνες τραγούδησαν τα ρουμανικά κάλαντα και ξεσήκωσαν το κοινό

Διαδώστε:
Τόκιο: Ιάπωνες τραγούδησαν τα ρουμανικά κάλαντα και ξεσήκωσαν το κοινό

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο,  από τις 6 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2022, 24 Ιάπωνες λυρικοί καλλιτέχνες, με επικεφαλής δύο μαέστρους από τη Ρουμανία, ερμήνευσαν ρουμανικά κάλαντα στην γενέτειρά τους,  τα ρουμανικά και ξεσήκωσαν το κοινό.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Bellesalle Toranomon στο Τόκιο, παρουσία αντιπροσωπειών της Ρουμανικής Πρεσβείας και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης στο Τόκιο.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρουμανίας στο Τόκιο, η εκδήλωση ήταν πρωτοποριακή καθώς οι καλλιτέχνες ήταν Ιάπωνες και τραγούδησαν τα κάλαντα στα ρουμανικά.

Σημειώνεται ο μαέστρος της συναυλίας,  ο Δρ Luminiţa Guţanu Stoian είναι επίσης ο σημερινός Διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας Symbol του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Η αρχική ιδέα για τη συναυλία στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου  ξεκίνησε από τον Kazuko Shimada, τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Μουσικής Εταιρείας στην Ιαπωνία.

Πηγή: Πατριαρχείο Ρουμανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων