11/02/2023 14/02/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονούν ο π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης και ο π. Στυλιανός Σταγάκης τελέστηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού να λειτουργήσει...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 1:17

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Χανίων

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Χανίων

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονούν ο π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης και ο π. Στυλιανός Σταγάκης τελέστηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού να λειτουργήσει στην εορτάζουσα Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμανδρίτης του Οικπυμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο, καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και πλήθος κληρικών.

Με λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου τον Σεβασμιώτατο Ποιεμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου για την πρόσκληση και την χαρά να βρίσκεται στην πανήγυρη, τους κληρικούς και όλο τον κόσμο.

Στο πνευματικό μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων στον βίο του στύλου της Ορθοδοξίας Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος παρά το γήρας του βρήκε τη δύναμη να μαρτυρήσει με θέρμη στην καρδιά για την αλήθεια του Χριστού. Ο Άγιος Χαράλαμπος είχε τον Χριστό στην καρδιά του και γι’αυτό δεν τον φόβισε στιγμή ο θάνατος, που στην εποχή μας όλοι τρομάζουμε στο άκουσμα του και μόνο.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 23

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων