16/02/2023 16/02/2023 Με το σύνθημα “Faith4Works”, η ομάδα του Τμήματος Ειρηνικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την ανακούφιση των πολιτών στις σεισμόπληκτες περιοχές, συνεχίζει το έργο της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας. Στο Χαλέπι, εκτός από τις προσπάθειες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή βοήθειας από το Patriotic Dersiedah Al-Balmand, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας συγκέντρωσης...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 11:06

Διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές στην Συρία

Διαδώστε:
Διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές στην Συρία

Με το σύνθημα “Faith4Works”, η ομάδα του Τμήματος Ειρηνικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την ανακούφιση των πολιτών στις σεισμόπληκτες περιοχές, συνεχίζει το έργο της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο Χαλέπι, εκτός από τις προσπάθειες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή βοήθειας από το Patriotic Dersiedah Al-Balmand, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων ύστερα από την έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από τους Λιβανέζους πολίτες, και περιλάμβανε πολλές βασικές προμήθειες για την κάλυψη των βασικών αναγκών των θυμάτων, όπως τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, γάλα, πάνες και διάφορα άλλα προϊόντα για παιδιά.

Η δεύτερη αποστολή βοήθειας πραγματοποιήθηκε από τη Δαμασκό, και παραλήφθηκε στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας. Η ομάδα του τμήματος Ειρηνικών Σχέσεων και Ανάπτυξης τακτοποίησε τα υλικά και κανόνισε τη διανομή στις οικογένειες που επηρεάστηκαν.

Επίσης, παραλήφθηκαν δύο τόνοι πατάτες, και παραδόθηκαν στις κουζίνες των κέντρων καταφυγίου, για να συμβάλουν στα έτοιμα γεύματα που παρέχονται καθημερινά στους κατοίκους εκεί.

Σε ένα από τα καταφύγια η ίδια ομάδα παρακολουθεί την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών παρέχοντας υγιεινά γεύματα και παιχνίδια για παιδιά, ενώ σε ένα άλλο κάλυψε γέμισε τις δεξαμενές νερού χωρητικότητας 500 λίτρων.

Η ομάδα συνέχισε επίσης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκτοπισθέντων στην περιοχή Wadi Al-Nasari, διανέμοντας πακέτα με τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες.

Στη Λαττάκεια, η ομάδα μοίρασε έτοιμες μερίδες φαγητού στη Σχολή Jafar Nassif της πόλης, με τη συνεχή υποστήριξη των εθελοντών της ομάδας, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, καθώς και τη διανομή σιτηρών τροφίμων στην ύπαιθρο της Χάιφα, και την υλοποίηση δραστηριοτήτων αυτοϋποστήριξης για παιδιά στο κέντρο κοινωνικής μέριμνας.

Η ομάδα συνέχισε επίσης παρέχει κουβέρτες, πάνες και βρεφικό γάλα στα κέντρα καταφυγίου στη Τζάμπλα, καθώς και γεύματα σε ιατρικό και προσωπικό της πολιτικής άμυνας.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων