22/02/2023 22/02/2023 Σαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόριος Αυξεντίου, ο οποίος σκοτώθηκε στα 29 του χρόνια, από τους Άγγλους, σε μάχη που δόθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 11:30 το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά. O Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος, Καθηγούμενος της Μονής...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 11:32

Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά στην Pemptousia TV

Σαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόριος Αυξεντίου, ο οποίος σκοτώθηκε στα 29 του χρόνια, από τους Άγγλους, σε μάχη που δόθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 11:30 το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά.

O Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος, Καθηγούμενος της Μονής μας μιλάει για την Μονή Μαχαιρά και την ιστορία της και αναφέρεται στον Γρηγόριο Αυξεντίου. Η Ιερά, Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά, στην Κύπρο, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της οροσειράς του Τροόδους, σε υψόμετρο 870 μέτρων.

Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Παναγία και πανηγυρίζει στα Εισόδια της Θεοτόκου, στις 21 Νοεμβρίου. Επίσης, εορτάζει και στις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής των κτιτόρων της, Αγίων Νεοφύτου, Ιγνατίου, Προκοπίου και Νείλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων