03/03/2023 03/03/2023 Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Μάρτιο από τη Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου η ΔΙΣ θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν οριστεί στην Ημερήσια...
03 Μαρτίου, 2023 - 8:47

Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη συνέρχεται η ΔΙΣ για το μήνα Μάρτιο

Διαδώστε:
Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη συνέρχεται η ΔΙΣ για το μήνα Μάρτιο

Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Μάρτιο από τη Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου η ΔΙΣ θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη. 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε ότι θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποφασίστηκε η ματαίωση λόγω του εθνικού πένθους του καθιερωμένου γεύματος που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την 5η Μαρτίου.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης:

Ματαιώνεται λόγω εθνικού πένθους το γεύμα της ΔΙΣ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκκλησία της Ελλάδος: Μνημόσυνο σε όλους τους Ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας προς Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων