06/04/2023 06/04/2023 Το Σάββατο 1 Απριλίου, εθελοντές γιατροί έφτασαν στην πόλη Πραχόβα όπου πραγματοποίησαν μια νέα ανθρωπιστική δράση που εντάσσεται στην εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, 160 άτομα έλαβαν δωρεάν συμβουλές σε διάφορους εξειδικευμένους ιατρικούς τομείς. Την ίδια μέρα υλοποιήθηκε η εκστρατεία «Πρόληψη και ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», από την...
06 Απριλίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 20:02

Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για 160 άτομα από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για 160 άτομα από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Το Σάββατο 1 Απριλίου, εθελοντές γιατροί έφτασαν στην πόλη Πραχόβα όπου πραγματοποίησαν μια νέα ανθρωπιστική δράση που εντάσσεται στην εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα, 160 άτομα έλαβαν δωρεάν συμβουλές σε διάφορους εξειδικευμένους ιατρικούς τομείς. Την ίδια μέρα υλοποιήθηκε η εκστρατεία «Πρόληψη και ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», από την οποία ωφελήθηκαν 40 γυναίκες.

Τα 160 άτομα έλαβαν δωρεάν συμβουλές για θέματα που αφορούν στον διαβήτη, διατροφή και μεταβολικά νοσήματα, καρδιολογία, γαστρεντερολογία, παθολογία, ΩΡΛ, ουρολογία, παιδιατρική και γυναικολογία. «Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα γιατί καταφέραμε να ενσωματωθούμε στην εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» και «Πρόληψη και ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», μια δραστηριότητα που ωφέλησε 40 γυναίκες οι οποίες έκαναν δωρεάν το τεστ Παπανικολάου. Γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ανιχνεύονται ετησίως στη Ρουμανία. Γι’ αυτό θέλαμε να προσεγγίσουμε άλλες κομητείες με αυτήν την καμπάνια. Είναι σημαντικό αυτές οι γυναίκες να μάθουν έγκαιρα εάν έχουν προκαρκινικές βλάβες ή καρκίνο και συνεπώς να κάνουν προληπτικό έλεγχο, Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και είναι το κύριο συστατικό της καμπάνιας. Και σήμερα, με τη βοήθεια του υπερήχου, βρέθηκαν πολλά προβλήματα υγείας στους ανθρώπους που συμμετείχαν στις έρευνες», είπε ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Μεταξύ εκείνων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και στήριξαν αυτό το κοινωνικό εγχείρημα ήταν ο ιερέας της ενορίας Ion Daniel Vătășescu από την Ενορία Brătășanca: «Η σημερινή δραστηριότητα έφερε χαρά στην τρίτη ηλικία, στους ηλικιωμένους, μεταξύ των οποίων μπορούμε να θυμηθούμε μια 86χρονη γυναίκα που, μετά από 18 χρόνια, ζήτησε τη βοήθεια γιατρού¨.

Μέχρι σήμερα έχουν οργανωθεί 93 δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα Χωριά» στις οποίες περίπου 12.000 άτομα έχουν ωφεληθεί.

Πηγή: Lymina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων