12/04/2023 12/04/2023 Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια Του με μύρο. Είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο. Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Νωρίς το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό...
12 Απριλίου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 20:44

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Το Ιερό Ευχέλαιο στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Το Ιερό Ευχέλαιο στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια Του με μύρο. Είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

  • Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Νωρίς το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, τελέστηκε από τους ιερείς του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Βογιατζή, Πρωτ. Παλαιολόγο Μάνο, Πρωτ. Νικόλαο Ζουγκανάρου και τον ιεροδ. Αλέξανδρο Νικολόγιου, η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Οι πιστοί με τάξη χρίστηκαν με το λάδι του Ιερού Ευχελαίου και έλαβαν την ευλογία από τους ιερείς.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων