26/04/2023 26/04/2023 Σήμερα στην εκπομπή “Καλλιτεχνήματα¨ στην Pemptousia TV  η Μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Μιχαλοπούλου με καλεσμένη την Γιούλη Βεντούρα, Τσεμπαλίστα και Δ/ντρια τμήματος Παλαιάς Μουσικής Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος συζητούν για την τέχνη της παλαιάς Μουσικής. Η κα Βεντούρα μας παρουσιάζει το τσέμπαλο, ένα μουσικό όργανο με πλήκτρα που η γέννηση του χρονολογείται τον 14 αιώνα και έγινε  ιδιαίτερα δημοφιλές...
26 Απριλίου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 18:33

“Καλλιτεχνήματα” στην Pemptousia TV: Τσέμπαλο – Η τέχνη της παλαιάς Μουσικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Καλλιτεχνήματα” στην Pemptousia TV: Τσέμπαλο – Η τέχνη της παλαιάς Μουσικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα στην εκπομπή “Καλλιτεχνήματα¨ στην Pemptousia TV  η Μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Μιχαλοπούλου με καλεσμένη την Γιούλη Βεντούρα, Τσεμπαλίστα και Δ/ντρια τμήματος Παλαιάς Μουσικής Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος συζητούν για την τέχνη της παλαιάς Μουσικής.

Η κα Βεντούρα μας παρουσιάζει το τσέμπαλο, ένα μουσικό όργανο με πλήκτρα που η γέννηση του χρονολογείται τον 14 αιώνα και έγινε  ιδιαίτερα δημοφιλές τα τέλη του 18ου.

Προέρχεται από το αρχαίο έγχορδο ελληνικό μουσικό όργανο Ψαλτήρι και όπως αποκαλύπτει η κα Βεντούρα είναι το μουσικό όργανο που έπαιζε ο Μπαχ!

Δείτε το απόσπασμα:

Η εκπομπή “Καλλιτεχνήματα” προβλήθηκε στις 3 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί σε επανάληψη στις 11 το βράδυ αλλά και στο ondemad περιεχόμενο της Pemptousia TV στην κατηγορία Εκπομπές

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων