01/05/2023 01/05/2023 Η μνήμη της Οσίας Ισιδώρας της δια Χριστόν Σαλής, εορτάσθηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού. Υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμήν της Οσίας στο Μοναστήρι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους...
01 Μαΐου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2023 - 19:50

Η μνήμη της Οσίας Ισιδώρας της δια Χριστόν σαλής στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η μνήμη της Οσίας Ισιδώρας της δια Χριστόν σαλής στην Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη της Οσίας Ισιδώρας της δια Χριστόν Σαλής, εορτάσθηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού. Υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμήν της Οσίας στο Μοναστήρι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς και Εκάλης-Νέας Ερυθραίας (ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο της Αγίας και στην ανδρεία της ψυχής που πρέπεινα χαρακτηρίζει όλους τους Χριστιανούς), καθώς και ιερείς της περιοχής.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος τέλεσε Ιερό Τρισάγιο για τον κεκοιμημένο προκάτοχό του, μακαριστό Μητροπολίτη Αττικής κυρό Παντελεήμονα (Μπεζενίτη) καθώς και όλους τους κεκοιμημένους αδελφούς που ευβρίσκονται στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Κατόπιν επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πατέρες της Μονής με πρώτο τον Καθηγούμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη π. Μωυσή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων