03/05/2023 03/05/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Ματρώνα η αόμματη στο Τρίκοφο Φωκίδος. Τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα της Θείας Λειτουργίας οι πατέρες της Ιεράς Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ έψαλλαν τιμητικά εκ της ιδιαιτέρας ασματικής ακολουθίας της Αγίας Ματρώνας. Τις δυο αυτές ημέρες όσοι παρευρέθηκαν στη Μονή για να τιμήσουν την...
03 Μαΐου, 2023 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 19:01

H εορτή της Αγίας Ματρώνας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
H εορτή της Αγίας Ματρώνας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Ματρώνα η αόμματη στο Τρίκοφο Φωκίδος.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα της Θείας Λειτουργίας οι πατέρες της Ιεράς Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ έψαλλαν τιμητικά εκ της ιδιαιτέρας ασματικής ακολουθίας της Αγίας Ματρώνας.

Τις δυο αυτές ημέρες όσοι παρευρέθηκαν στη Μονή για να τιμήσουν την Αγία, είχαν την τιμή να προσκυνήσουν απότμημα ιερού λειψάνου και εικόνα της Αγίας Ματρώνας, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της, λόγω της ευωδίας που είχε το λείψανό της.

Ιδιαίτερη τιμή για την Αγία Ματρώνα την αόμματη ήταν και τα λουλούδια που έστειλε ο κόσμος για να κοσμούν την εικόνα και το λείψανό της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων