05/05/2023 05/05/2023 Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε στις 3 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Όπως αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας ο Ποντίφικας προσκάλεσε προσωπικά τον Ρώσο Ιεράρχη στο Βατικανό, με τον κ. Αντώνιο να παραβρίσκεται μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων στο Γενικό Ακροατήριο που...
05 Μαΐου, 2023 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 14:38

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε στις 3 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας ο Ποντίφικας προσκάλεσε προσωπικά τον Ρώσο Ιεράρχη στο Βατικανό, με τον κ. Αντώνιο να παραβρίσκεται μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων στο Γενικό Ακροατήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος είχε συνομιλία με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε θερμά τον ιεράρχη, ευχόμενος για το Πάσχα και του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος, εκ μέρους του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετέφερε στον Ποντίφικα ευχές για την εορτή του Πάσχα καθώς και την επέτειο δέκα χρόνων διακονίας του στον θρόνο της Ρώμης που εορτάζει φέτος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συζήτησαν μια σειρά από επίκαιρα θέματα των διαεκκλησιαστικών σχέσεων. Οι συνομιλητές αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ επισκέφθηκε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου προσκύνησε τα λείψανα του ανώτατου αποστόλου και άλλα ιερά.

Φωτογραφία: vaticannews.va

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων