06/05/2023 06/05/2023 Βαθιά θλίψη για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2023 σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου όταν 14χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα του σχολείου, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος σε μήνυμα του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας στις οικογένειες των...
06 Μαΐου, 2023 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 9:12

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την τραγωδία στο σχολείο του Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την τραγωδία στο σχολείο του Βελιγραδίου

Βαθιά θλίψη για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2023 σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου όταν 14χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα του σχολείου, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος σε μήνυμα του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας στις οικογένειες των θυμάτων.

Αρχικά ο Μακαριώτατος αναφέρει:

«Με πόνο πληροφορηθήκαμε για το τραγικό περιστατικό στην πόλη του Βελιγραδίου, όπου ένας μαθητής επιτέθηκε εν ψυχρώ και αφαίρεσε τη ζωή από συμμαθητές και δασκάλους του με πυροβόλο όπλο. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με αυτό που συνέβη! Το τραγικό περιστατικό μας υπενθυμίζει ξανά ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο “᾿Ιησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας” (Προς Εβραίους 13:8).»

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Βουλγαρίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η αφαίρεση ζωής από συνάνθρωπο είναι η χειρότερη αμαρτία και καταλήγοντας προσθέτει:

«Προσευχόμαστε στον Αναστάντα Κύριο και τον Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων της αιματηρής τραγωδίας, να τους δεχθεί στη Θεία αγκαλιά Του και να τους κατατάξει στη Βασιλεία των Ουρανών. Προσευχόμαστε υπέρ ενίσχυσης για τις οικογένειες των κεκοιμημένων για να ξεπεράσουν τη θλίψη και για τους τραυματίες ταχεία ανάρρωση! Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη των κεκοιμημένων!»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων