30/05/2023 30/05/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα σε επίσημη συνάντηση τον πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας στη Σόφια Vasil Hrivna, στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Ο πρέσβης τόνισε τις καλές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Σλοβακίας, και αναφέρθηκε στη δράση της εν Τσεχία και Σλοβακία Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης...
30 Μαΐου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 15:56

Συνάντηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον πρέσβη της Σλοβακίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον πρέσβη της Σλοβακίας

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα σε επίσημη συνάντηση τον πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας στη Σόφια Vasil Hrivna, στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Ο πρέσβης τόνισε τις καλές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Σλοβακίας, και αναφέρθηκε στη δράση της εν Τσεχία και Σλοβακία Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Από τη μεριά του ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η Βουλγαρία είναι επιθυμητός ταξιδιωτικός και προσκυνηματικός προορισμός για τους Σλοβάκους. Ακόμη ευχήθηκε στον πρέσβη επιτυχή θητεία και εκφράστηκαν ελπίδες για συνεργασία σε διάφορες πρωτοβουλίες.

  

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Angel Karadakov)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων