11/06/2023 11/06/2023 Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχωράει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, όσον αφορά το έργο της ανασκαφής και ανάδειξης του παλαιού και ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας – Φάση Β’», η...
11 Ιουνίου, 2023 - 19:39

Ανοίγει για το κοινό το έργο ανασκαφής του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Δράμας

Διαδώστε:
Ανοίγει για το κοινό το έργο ανασκαφής του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Δράμας

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχωράει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, όσον αφορά το έργο της ανασκαφής και ανάδειξης του παλαιού και ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας – Φάση Β’», η ΕΦ.Α. Δράμας, διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις στο Ναό της Αγίας Σοφίας με αρχαιολόγους, μηχανικούς και συντηρητές του έργου. Οι συναντήσεις αυτές απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.00 έως και τις 14.00, χωρίς να υπάρχει προσυνεννόηση για ραντεβού.

Η ενημέρωση θα γίνεται από τις αρχαιολόγους Σοφία Γεωργιάδου και Κωνσταντία Αμοιρίδου, την αρχιτέκτονα μηχανικό Ιωάννα Κοκκαλίδου και την συντηρήτρια τοιχογραφιών Φωτεινή Κάιλα.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι όπως αναφέρεται στον τοπικό τύπο είναι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες,  ο κόσμος να έρχεται να βλέπει τις αρχαιότητες και να ενημερώνεται.

Μέχρι τη στιγμή αυτή, ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα μεγάλο τμήμα μιας βασιλικής που έχει ανασκαφεί στα θεμέλια του υφιστάμενου ναού, προς το νότιο και ανατολικό τμήμα. Επίσης, ένα παρεκκλήσι που σώζεται στα θεμέλια και μπορεί ακόμα να δει κάποια δείγματα ταφών που διατηρούνται κατά χώρα αυτή την στιγμή. Κάποια που είναι με μαρμάρινες πλάκες, κάποια με κεραμίδες, διάφορα άλλα τμήμα, να δει τον ναό χωρίς τα επιχρίσματα, το κωδωνοστάσιο χωρίς τα επιχρίσματα και να ενημερωθεί γενικώς για την πορεία του έργου.

Πηγή: www.proinos-typos.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων