14/06/2023 14/06/2023 Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το Σάββατο 1ο Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια κατά το οποίο τελέστηκε η εις Επίσκοπος χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Βελμπαζντσκί κ. Ισαάκ. Του συλλείτουργου προέστη ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο κ. Γρηγόριος, συλλειτουργούντων Επισκόπων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ενώ ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Εκκλησίας κ.κ. Νεόφυτος παρέστη συμπροσευχόμενος...
14 Ιουνίου, 2023 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 9:37

Σόφια: Η χειροτονία του Επισκόπου Βελμπαζντσκί Ισαάκ

Διαδώστε:
Σόφια: Η χειροτονία του Επισκόπου Βελμπαζντσκί Ισαάκ

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το Σάββατο 1ο Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια κατά το οποίο τελέστηκε η εις Επίσκοπος χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Βελμπαζντσκί κ. Ισαάκ.

Του συλλείτουργου προέστη ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο κ. Γρηγόριος, συλλειτουργούντων Επισκόπων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ενώ ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Εκκλησίας κ.κ. Νεόφυτος παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος.

Μετά τον χειροτονητήριο λόγο του εψηφισμένου Επισκόπου έλαβε χώρα η χειροτονία του με κλήρο και λαό να αναφωνούν το “Άξιος”.

Ο Επίσκοπος κ. Ισαάκ θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Βουλγαρίας στη Μητρόπολη Σόφιας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας προς τον νέο Επίσκοπο στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είθε η ταπείνωση, η υπακοή και η προσευχή να είναι πιστοί σύντροφοί σας στη διακονία”.

Στη αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Βελμπαζντσκί ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την τιμή να τον εκλέξουν στον βαθμό του Επισκόπου.

Διαβάστε επίσης: 

Εκλογή νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων