15/06/2023 16/06/2023 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στην κατοικία του στη Δαμασκό τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Βασίλτσεφ, τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Συρία Αλεξάντερ Εφίμοφ μαζί με στελέχη της Πρεσβείας, καθώς και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού E.I....
15 Ιουνίου, 2023 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 4:34

Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με Ρώσους αξιωματούχους στη Δαμασκό

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με Ρώσους αξιωματούχους στη Δαμασκό

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στην κατοικία του στη Δαμασκό τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Βασίλτσεφ, τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Συρία Αλεξάντερ Εφίμοφ μαζί με στελέχη της Πρεσβείας, καθώς και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού E.I. Σκοπένκο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον διορθόδοξο διάλογο, καθώς και τα προβλήματα αναφορικά με την αποκατάσταση εκκλησιών και άλλων εκκλησιαστικών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των ισχυρών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 στη Τουρκία και στη Συρία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων στον Μακαριώτατο από τους επισκέπτες, ενώ από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τη στήριξη τους προς το Πατριαρχείο και εξέφρασε την ελπίδα για συνέχιση της πολύπλευρης συνεργασίας.

Νωρίτερα το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ και οι Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Χαλεπίου) του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές εξαιτίας των ισχυρών σεισμών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εφραίμ και επιθεώρησαν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία και σε κτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων