23/06/2023 23/06/2023 Έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εκδημία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη. Το σπίτι του π. Δαμασκηνού ήταν η Μονή Αγάθωνος. Όπως αναφέρει ο βιογράφος του: “Η αγάπη του για την Εκκλησία και τον μοναχισμό, ο σεβασμός στην αγία εικόνα της Παναγίας της Αγάθωνης και στον Όσιο Αγάθωνα, και ο...
23 Ιουνίου, 2023 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 10:45

Πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης: Ένας αφοσιωμένος στην Παναγία, τα ιερά γράμματα και τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης: Ένας αφοσιωμένος στην Παναγία, τα ιερά γράμματα και τον άνθρωπο

Έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εκδημία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Το σπίτι του π. Δαμασκηνού ήταν η Μονή Αγάθωνος. Όπως αναφέρει ο βιογράφος του: “Η αγάπη του για την Εκκλησία και τον μοναχισμό, ο σεβασμός στην αγία εικόνα της Παναγίας της Αγάθωνης και στον Όσιο Αγάθωνα, και ο ιερός σύνδεσμος του με τον ηγούμενο της Μονής π. Γερμανό και τον αγιασμένο πνευματικό π. Βησσαρίωνα, τον κράτησαν για πάντα στο μοναστήρι». Πράγματι, έτσι συνέβη. Από τα χρόνια του διορισμού του στο Εκκλησιαστικό Σχολείο μέχρι και την κοίμησή του παρέμεινε στην μάνδρα του Αγάθωνα. Αφοσιωμένος στην Παναγία, τα ιερά γράμματα και τη μέριμνα για τις ψυχές των ανθρώπων”.

Παρακολουθήστε συνέντευξη του μακαριστού π. Δαμασκηνού που είχε παραχωρήσει στην Πεμπτουσία στην οποία μιλάει για την ίδρυση της Μονής Αγάθωνος από τον όσιο Αγάθωνα και την εύρεση της θαυματουργού εικόνα της Παναγίας.

Διαβάστε επίσης: 

Πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης: Ο ποιητής της Οίτης, ο ανατόμος των ψυχών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων