29/06/2023 29/06/2023 Στους τόπους όπου περπάτησαν και κήρυξαν το ευαγγέλιο του Χριστού οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στην Αντιόχεια και την Συρία η μνήμη τους τιμάται πανηγυρικά με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη να χοροστατεί χθες το απόγευμα, 28 Ιουνίου, στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Δαμασκό. Η εκκλησιαστική παράδοση υποστηρίζει ότι...
29 Ιουνίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 8:16

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Στους τόπους όπου περπάτησαν και κήρυξαν το ευαγγέλιο του Χριστού οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στην Αντιόχεια και την Συρία η μνήμη τους τιμάται πανηγυρικά με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη να χοροστατεί χθες το απόγευμα, 28 Ιουνίου, στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Δαμασκό.

Η εκκλησιαστική παράδοση υποστηρίζει ότι η Εκκλησία της Αντιοχείας ιδρύθηκε από τον Απόστολο Πέτρο το 34. Ο Πέτρος συνεπικουρούμενος από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα κήρυξε στους εθνικούς και τους Εβραίους, οι οποίοι φαίνεται να ήταν πολυάριθμοι στην πόλη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον τόπο όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε κατά την επίσκεψη του στην Δαμασκό, έλαβαν μέρος Επίσκοποι και κληρικοί του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχήθηκε σε όλους όσους γιορτάζουν ενώ δεν παρέλειψε να στείλει την Πατριαρχική ευχή και ευλογία και στις περιοχές της Αντιόχειας, της Λατάκιας και της Μερσίνης, περιοχές που επίσης τιμούν τον ιδρυτή του Αντιοχειανού Θρόνου.

Ωστόσο, ο φετινός  εορτασμός είναι ιδιαίτερος σε αυτές τις περιοχές οι οποίες τον περασμένο Φεβρουάριο δοκιμάστηκαν από τον ισχυρό Εγκέλαδο οποίος άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και άστεγους ανθρώπους, καθώς και ερείπια μεταξύ των οποίων και ναοί. Ένας από τους ναούς που καταστράφηκαν από τον φονικό σεισμό ήταν και αυτός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια.

Διαβάστε επίσης: Καταστράφηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων