09/07/2023 09/07/2023 Οι φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι, κατά την τελετή αποφοίτησης ορκίστηκαν στο παρεκκλήσι της «Αγίας Αικατερίνης» παρουσία του κοσμήτορα και των καθηγητών της Σχολής. Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ είπε στους θεολόγους ότι «σε αυτόν τον κόσμο καλείστε να ομολογείται την πίστη που μας αποκαλύφθηκε μέσω των...
09 Ιουλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 9:31

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου για τα εφόδια των νέων αποφοίτων θεολογίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Πλοεστίου για τα εφόδια των νέων αποφοίτων θεολογίας

Οι φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι, κατά την τελετή αποφοίτησης ορκίστηκαν στο παρεκκλήσι της «Αγίας Αικατερίνης» παρουσία του κοσμήτορα και των καθηγητών της Σχολής.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ είπε στους θεολόγους ότι «σε αυτόν τον κόσμο καλείστε να ομολογείται την πίστη που μας αποκαλύφθηκε μέσω των προφητών και μέσω του ίδιου του Υιού του Θεού».

«Σε αυτό το επίπονο έργο χρειάζεστε μια πολύ σοβαρή προετοιμασία, που δεν περιορίζεται μόνο στη γνώση της θεολογίας. Χρειάζονται και γνώσεις στον τομέα της επικοινωνίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας κ.ο.κ.», τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του συνεχάρη τους αποφοίτους: «Σας συγχαίρουμε με όλη μας την καρδιά, ο Θεός να σας δώσεις σοφία και πολλή βοήθεια. Ευχόμαστε να μην ξεχάσετε ποτέ, πως ό,τι κι αν γίνει, ό,τι και αν κάνετε είστε απόφοιτοι θεολογικής σχολής».

Πριν οι απόφοιτοι ορκιστούν, τελέστηκε δέηση υπέρ ενίσχυσης των αποφοίτων.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας οι μαθητές μαζί με τους διδάσκοντες ιερείς μετέβησαν στο Αμφιθέατρο «IG Coman» όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης.

   

Παρεκλήσι Αγία Αικατερίνης

θεολογική σχολή Βουκουρεστίου

Πηγή: Basilica (Alexandru Boboc)

Φωτογραφίες: Basilica (Mircea Florescu)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων