13/11/2018 13/11/2018 Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί το ενωτικό συμβούλιο για τη δημιουργία της Ουκρανικής αυτοκέφαλης εκκλησίας, δήλωσε ο Afanasy Shkurupiy, της Νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η επιτροπή διαπραγματεύσεων που έχει συσταθεί για να συζητήσει το θέμα δεν έχει αρχίσει ακόμα τις συνεδριάσεις. Ο κ. Afanasy Shkurupiy υπογράμμισε...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 8:54

Στα τέλη Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τη ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Στα τέλη Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τη ουκρανική αυτοκεφαλία

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί το ενωτικό συμβούλιο για τη δημιουργία της Ουκρανικής αυτοκέφαλης εκκλησίας, δήλωσε ο Afanasy Shkurupiy, της Νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η επιτροπή διαπραγματεύσεων που έχει συσταθεί για να συζητήσει το θέμα δεν έχει αρχίσει ακόμα τις συνεδριάσεις.

Ο κ. Afanasy Shkurupiy υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανό μέχρι τις 21 Νοεμβρίου να έχει συνεδριάσει το Πατριαρχείο του Κιέβου, αλλά όχι και το ενωτικό συμβούλιο καθώς ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ούτε η βάση της συζήτησης ούτε τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των επικεφαλής της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας και  του Πατριαρχείου του Κιέβου σχετικά με τη διαδικασία για τη δημιουργία ενωτικού συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων