11/06/2019 11/06/2019 Κοντά στο μοναστήρι Νοβοντέβιτσι της Μόσχας σχεδιάζουν να αναγείρουν το μουσείο της ιστορίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Κυβέρνηση της Μόσχας συζητάει την απαλλοτρίωση οικοπέδου στην περιοχή Χαμόβνικι της Μόσχας για να χτίσει το μουσείο της ιστορίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο οποίο θα εκτίθενται διάφορα ιστορικά και εκκλησιαστικά κειμήλια μεταξύ των οποίων και αρκετά...
11 Ιουνίου, 2019 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2019 - 13:58

Στο Νοβοντέβιτσι το νέο μουσείο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στο Νοβοντέβιτσι το νέο μουσείο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Κοντά στο μοναστήρι Νοβοντέβιτσι της Μόσχας σχεδιάζουν να αναγείρουν το μουσείο της ιστορίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Κυβέρνηση της Μόσχας συζητάει την απαλλοτρίωση οικοπέδου στην περιοχή Χαμόβνικι της Μόσχας για να χτίσει το μουσείο της ιστορίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο οποίο θα εκτίθενται διάφορα ιστορικά και εκκλησιαστικά κειμήλια μεταξύ των οποίων και αρκετά από τα αρχεία του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το 2014 υπέγραψε το διάταγμα για επιστροφή της ιστορικής εικόνας του μοναστηριού Νοβοντέβιτσι στη Μόσχα και για το σχέδιο αυτό χορηγήθηκαν επιδοτήσεις στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Ρωσικής Ορθοδοξης Εκκλησιας. Η ολοκλήρωση του έργου προγραμματίζεται για το 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων