12/07/2023 12/07/2023 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιμένοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης. «Μπορούμε – είπε...
12 Ιουλίου, 2023 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 9:35

Βίλνιους: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Διαδώστε:
Βίλνιους: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιμένοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης.

«Μπορούμε – είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός – δυο ηγέτες με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ», συμπληρώνοντας πως «έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας και ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα και να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου, που θα είναι προς όφελος και των δύο λαών μας».

Σήμερα επίσης, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Έθεσε το ζήτημα Μπελέρη στον Έντι Ράμα

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συζήτησε το θέμα του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους δικαίου στην Αλβανία.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης σε Ράμα: Θέμα κράτους δικαίου στην Αλβανία η κράτηση του Μπελέρη

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων