17/07/2023 17/07/2023 Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς στην Αργολίδα η ομώνυμη Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης που βρίσκεται στην νότια πλευρά του κάστρου Λάρισα στην πόλη του Άργους. Την παραμονή της εορτής Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 τελέστηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο, ενώ έψαλλε ο “Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους” υπό την...
17 Ιουλίου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 12:49

Ο Ζηνουπόλεως Ιάκωβος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άργους

Διαδώστε:
Ο Ζηνουπόλεως Ιάκωβος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άργους

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς στην Αργολίδα η ομώνυμη Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης που βρίσκεται στην νότια πλευρά του κάστρου Λάρισα στην πόλη του Άργους.

Την παραμονή της εορτής Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 τελέστηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο, ενώ έψαλλε ο “Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους” υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου Ιωάννη Χαβιαρλή.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας , προεξ’αρχοντος, κατόπιν ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο οποίος κήρυξε κα τον θείο λόγο .

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλε ο λαμπαδάριος του καθεδρικού Ι.Ν. Αγίου Πέτρου Άργους Ι. Χαβιαρλής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Χρυσοστόμη , ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ιάκωβο για την τέλεση των Ιερών ακολουθιών, καθώς και τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο που παραβρέθηκε στους εορτασμούς της Αγίας Μαρίνας.

Με περισσή ευλάβεια και πίστη, κάθε χρόνο πλήθος προσκυνητών συρρέουν στην Ιερά Μονή για να ζητήσουν τη χάρη και το έλεος της Αγίας Μαρίνας και να καταθέσουν την ελπίδα, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία. Στη νότια πλευρά του κάστρου του Άργους, στολίζει το κατάλευκο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Ένα σχετικά μικρό συγκρότημα, που κυριολεκτικά κρέμεται στην άκρη του βουνού της Λάρισας. Πάνω του στέκεται αγέρωχο το ιστορικό κάστρο του Άργους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων